Examen Tuinschool leertraject succesvol afgesloten

Op 27 november hebben drie studenten van het Tuinschool leertraject SVA1-Groen het examen succesvol afgelegd. Er werden verschillende vaardigheden getoetst onder toeziend oog van de examinator van KPC. Alle studenten hebben een branche-erkend certificaat ontvangen.

De Tuinschool is een leertraject van Het Nieuwe Veld op het gebied van hovenierswerk en groenvoorziening.Het is een maatwerk leertraject. In hun eigen tempo en onder begeleiding werken de studenten gedurende het hele seizoen in de kwekerij aan allerlei hoveniersvaardigheden. Dit varieert van zaaien, planten vermeerderen, snoeien, hekken plaatsen tot paden aanleggen, plantenkennis opdoen, bomenplanten en omgaan met gereedschappen en machines.

Met hulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers heeft dit leertraject vorm gekregen en is lesmateriaal toegankelijk gemaakt voor de studenten van Het Nieuwe Veld. Dit leertraject is mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van de Vrienden van Het Nieuwe Veld, Groei&Bloei afdeling Deventer en particuliere giften.

« Vorige bericht
Volgende bericht »
logo VSB Fonds
logo Euro Leaf
logo Federatie landbouw en zorg
logo Kleinschalige zorg Salland
logo ZO
logo ZW
logo SKAL