De tijdelijke tuin als eerste fase van de voorbeeldtuin.

Een voorbeeldtuin op het Nieuwe Veld, een gezamenlijk project van vereniging Groei & Bloei en zorgkwekerij Het Nieuwe Veld om aandacht te besteden aan een groene leefomgeving en vergroten van biodiversiteit.

Vanuit de wens om een bijdrage te leveren aan het vergroenen en verduurzamen van de leefomgeving zijn de vereniging Groei & Bloei en zorgkwekerij Het Nieuwe Veld een gezamenlijk project gestart. Duurzaam en arbeidsbesparend tuinieren wordt onder de aandacht gebracht van ( toekomstige) tuiniers in de vorm van een voorbeeldtuin. Op Het Nieuwe Veld wordt een voorbeeldtuin aangelegd met sterke bomen, struiken en planten die het goed doen in onze streek. Voor de voorbeeldtuin wordt een beplantingsplan gemaakt inclusief onderhoudsplan en informatieborden.

De eerste fase is de aangelegd als een tijdelijke tuin met veel eetbare planten en eenjarige bloemen. Ondanks de droogte heeft de tuin zich goed ontwikkeld en is er veel te zien. Diverse groenten en sierplanten geven de tuin een kleurig en gevarieerd aanzicht.

« Vorige bericht
Volgende bericht »
logo
logo
logo
logo
logo
logo