Vroege start

In cultuur

In het voorjaar hebben we de grond bemest en laten ploegen en zo goed en zo kwaad als dat ging in cultuur gebracht. We kwamen veel lastig onkruid tegen (kweek) en ook heel veel puin. Zware arbeid! De grond heeft echt aandacht en goede verzorging nodig om basis te worden voor een mooie groentetuin. Op de slechtste stukken hebben we groenbemester en bloemen gezet. Ook veel aardappelen tegen het kweek. Op de beste stukken hebben we allerlei groentes gezaaid en geplant.: koolsoorten, peultjes, tuinbonen, sperciebonen, bietjes, uien, courgette, prei en nog meer. Het ziet er al mooi uit.

 

Verkoop

Vanaf juni zijn we begonnen met de verkoop van groentes op de verkoopdagen van de kwekerij. Het aanbod is nog niet compleet maar gedurende het seizoen hebben verschillende groentes, direct vers van het veld.

 

Teeltwijze

We telen de groentes zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest volgens de methodiek en richtlijnen van de biologische landbouw. Helaas mogen we de oogst nog niet als biologisch verkopen omdat we voor de groenteteelt (nog) geen certificering hebben. Als de groenteteelt volgend jaar kan groeien tot een professionele grootte, gaan we deze certificering aanvragen.

 

Meewerken in de groentetuin?

Vindt u het leuk om een dagdeel als vrijwilliger mee te werken in de groentetuin? Neem dan gerust contact op met Hanne Struik tel.06-53972168. Kijken we samen wat er mogelijk is.