{nieuwsbericht_titel}

Wandelen langs de kwekerij

Dankzij een nieuw sluishek kunnen wandelaars vanaf de Boxbergerweg langs de kwekerij lopen richting Kolkbos

Op het terrein van de kwekerij is een breed wandelpad aangelegd waar wandelaars welkom zijn voor een korte, landelijke verbinding tussen dorp en bos. Het robuuste sluishek is gemaakt door de medewerkers van de kwekerij en is mede mogelijk gemaakt door Stichting IJssellandschap.

Het wandelpad is toegankelijk voor wandelaars met honden mits deze zijn aangelijnd.

Lees verder »
{nieuwsbericht_titel}

De voorbeeldtuinen van Groei & Bloei zijn geopend

​De voorbeeldtuinen van Groei & Bloei en de twee thema tuinen zijn te bezoeken van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Inmiddels zijn de vier tuintjes mooi uitgegroeid. De verschillende thema’s zijn goed zichtbaar. Twee tuintjes zijn ingeplant met een beperkt aantal stevige vaste planten en heesters. Bij deze tuintjes staat een informatiebord met daarop het beplantingsplan en de namen van alle planten. Beginnende tuiniers kunnen met een foto van het beplantingsplan zo aan de slag.

De andere tuintjes zijn een eetbare tuin en een droogteminnende tuin. Deze laatste is een tuin voor de toekomst waarin we rekening houden met drogere zomers en minder ( drink )water geven.

Vier geheel verschillende tuintjes met een eigen karakter. Volop inspiratie voor een levende, groene tuin.

Lees verder »
{nieuwsbericht_titel}

Overname

​Na 18 mooie jaren is zorgkwekerij Het Nieuwe Veld per 1 januari 2024 overgedragen aan een opvolger, Konnected BV uit Deventer.

Lees verder »
{nieuwsbericht_titel}

Verkoopseizoen geopend vanaf 1 apil

Lees verder »
{nieuwsbericht_titel}

Vermeerdering van biologische vaste planten

Vanaf januari worden de moederplanten uitgestoken en door middel van scheuren worden daar nieuwe plantjes van gemaakt. Deze jonge planten worden opgepot in een zelfgemaakte potgrond van gecomposteerde beukenblad met een beetje extra voeding.

Er wordt ook vermeerderd door te zaaien. Het verzamelen van zaden doen we in het najaar, deze zaden worden direct gezaaid in zaaipotten. De zaaipotten staan zowel buiten als in de koude kas.

Lees verder »
{nieuwsbericht_titel}

Bloemen van de kwekerij

Wij maken met onze biologische bloemen op verzoek bloemwerk voor speciale gelegenheden. Afhankelijk van het aanbod van het seizoen verwerken wij onze biologische bloemen in bloemstukken en boeketten. In overleg is van alles mogelijk.

Lees verder »
logo VSB Fonds
logo Euro Leaf
logo Federatie landbouw en zorg
logo Kleinschalige zorg Salland
logo ZO
logo ZW
logo SKAL